Academie Tandartsenpraktijk - interview tandartsassistent

In maart laten we jullie kennismaken met Merve, Merve is student en loopt stage.

Hoi Merve, vertel eens iets over jezelf?

Hallo, ik ben 23 jaar en woon in Den Haag. Ik heb een studie gevolgd tot pedagogisch medewerker maar de beslissing genomen om een andere kant op te gaan en mezelf te ontwikkelen binnen de mondzorg. Sporten, paardrijden en reizen vind ik erg leuk en daarnaast doe ik graag gezellige dingen met vrienden.

Waarom besloot je tandartsassistente te worden?

Van kinds af aan vond ik het leuk om naar de tandarts te gaan. Ik vond dat helemaal niet eng, na afloop mocht ik altijd een cadeautje uitkiezen en daar kon ik mij echt op verheugen. Mijn tandarts is een aardige vrouw. Ik bewonder haar om wat ze doet en hoe leuk ze met haar patiënten omgaat.

Je studeert nu nog, wat lijkt je leuk aan het vak?

Ik vind het leuk om mijzelf te richten op 1 specifiek onderdeel van het menselijk lichaam, de mond en het gebit in dit geval. Ik houd van contact, met mensen werken en de arts assisteren bij diverse behandelingen. Werken aan het gebit kan zowel medisch als esthetisch zijn. Sommigen komen met pijnklachten en anderen willen het mooier hebben. Dat maakt het voor mij leuk en interessant.

Hoe ziet jouw studie eruit?

Mijn studie bestaat uit klassikale lessen en zelfstudie. We hebben bijenkomsten van de Academie Tandartsenpraktijk en online lessen van Dentallect. Ik vind het prettig dat we ook in een klas bij elkaar komen. Het is een fijne manier van leren, je kan je vragen direct stellen en tips/ideeën vragen aan je medestudenten. Examens leer ik zelfstandig op mijn eigen manier. Met vragen kan ik altijd terecht bij mijn docenten. Mijn examens leg ik af in Woerden bij de Academie.

Is het lastig om te studeren in corona tijd?

Ik dacht dat het lastig zou zijn in de corona tijd maar het gaat goed. Onze praktijklessen gaan gewoon door en mijn stage ook. Theoretische lessen zijn nu online. Gelukkig zijn de tandartspraktijken wel nog open, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker om verder te gaan met mijn studies. We hebben natuurlijk wel extra maatregelen in de praktijk en tijdens de lessen.

Je hebt werk naast je studie, is dat te combineren met leren?

Tot nu toe gaat het goed! Ik heb een baan voor 2 dagen per week en ik loop 2 dagen per week stage naast mijn studie. Ik doe twee studies; Tandartsassistente en Basis Orthodontieassistent. Het is nu wel  druk maar het is een overzichtelijke periode en snel voorbij. Het is gewoon een kwestie van eventjes doorzetten en dan komt het wel goed.

Vertel eens iets over je stage.

Mijn stageplek is in een orthodontiepraktijk. Ik ben begonnen met 1 keer in de week stage lopen maar merkte al snel dat vaker beter is voor mijn ontwikkeling en daarom ga ik meer uren maken. Gelukkig kon dat ook in die praktijk! Voor de rest ben ik blij met mijn stageplek- en begeleiders. Ik word goed opgeleid en er wordt veel aandacht aan mij besteed.

Hoe lang moet je nog verder leren?

In maart zal ik mijn certificaat voor Basis Orthodontie assistent halen. Daarna ga ik werken in een orthodontiepraktijk. Tegelijkertijd ga ik verder met het afronden van mijn studie tot tandartsassistent. Dat diploma zal ik ook nog in 2021 behalen als alles volgens plan loopt.

Krijg je begeleiding van de opleider Academie Tandartsenpraktijk?

Ja begeleiding krijg ik zeker. Bij Academie kan ik terecht met al mijn vragen. Ik heb een docent die mij helpt met mijn stage en een docent die mij begeleid en helpt tijdens mijn studies.

Wat vind je moeilijk en makkelijk tijdens je studie?

Soms vind ik de e-learning modules van Dentallect lastig. Ik kan het dan even allemaal niet meer volgen. Als dit gebeurt, neem ik een korte pauze en bekijk ik de filmpjes en de vragen later opnieuw. Daarna snap ik het allemaal wel.

Zou je anderen aanraden een studie te volgen via de Academie?

Ik zou het anderen zeker aanraden. Wel in de combinatie met klassikaal onderwijs. Je krijgt les van goede docenten en wordt goed begeleid.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik ga eerst werken en ervaring opdoen in een orthodontiepraktijk en gediplomeerd tandartsassistente worden. Ik wil ook nog de opleiding preventieassistente volgen en zit zelfs na te denken over de opleiding Mondzorgkunde. Wat ik wel zeker weet is dat ik nog veel meer wil leren van mondzorg en tandheelkunde!

Dankjewel Merve en heel veel succes met de rest van je studie!

Meer informatie over studeren bij Academie Tandartsenpraktijk? Bekijk hieronder het aanbod voor de tandartsassistent of stuur ons een bericht met je vraag. Liever telefonisch contact of via whatsapp? Bel of stuur een bericht naar: 033-4451854