Academie tandartsenpraktijk interview Elnaz
Academie tandartsenpraktijk interview Elnaz

Dag Elnaz, wil je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Elnaz en ik ben 35 jaar. Ik ben 3 jaar geleden vanuit Iran naar Nederland gekomen met mijn man en dochter. Wij wonen nu in Amersfoort. In Iran ben ik afgestudeerd als computer ingenieur en sinds kort werk ik als tandartsassistent.

Welke opleiding heb je gevolgd en waarom heb je voor deze opleiding gekozen?  

Ik heb in Nederland gekozen voor de opleiding tandartsassistent. Het leek mij leuk werk en ik dacht veel kans te maken op een baan. Dat klopte helemaal!

Wat heb je geleerd en wat zou je in de toekomst nog willen leren?

Ik ben enorm gegroeid en ik ontwikkel mijzelf nog iedere dag. Vorig jaar januari ben ik begonnen met mijn opleiding en ik heb deze inmiddels succesvol afgerond. Nu wil ik me meer verdiepen in de tandheelkundige behandelingen. Het hoe en waarom.

Wil je vertellen wat je huidige baan inhoud?

Ik werk in een leuke praktijk met 4 behandelkamers. Het is een internationale praktijk met verschillende culturen. Ik doe allerlei voorbereidingen qua klaarmaken van apparatuur en materialen voor elke patiënt en ik help de tandarts tijdens de behandeling. Daarna zorg ik voor afvoer van alle spullen.

Wat vind je het leukste aan je werk? En waarom?

Alles wat ik nu in de praktijk zie gebeuren, had ik al eerder gezien en geleerd via de theorielessen. Nu kan ik het in de praktijk zelf uitvoeren. De theorie geeft veel informatie waardoor je echt goed weet hoe alles in elkaar zit en waarom. Ik vind dit erg interessant!

Wat vind je het minst leuk aan je werk? En waarom?

Een praktisch minpuntje: er is geen parkeerplaats vrij bij de praktijk dus ik reis met de trein naar mijn werk en moet daarna 15 minuten lopen. Dat ga ik niet leuk vinden in de winter 😉

Wat voor soort behandelingen doen jullie in de praktijk? 

Naast de algemene tandheelkunde doen wij behandelingen zoals: implantologie, endodontie, esthetische tandheelkunde, tanden bleken, facings van porselein en composiet, protheses, volledige rehabilitatie, orthodontie en behandelen met Invisalign.

Heb je veel collega’s?

Ja, we hebben meerdere behandelkamers en in elke kamer hebben we een tandarts en een assistent, ook nog een balie assistent en omloop assistente.

Welke hobby’s heb je?

Sporten, kaartspellen en films kijken.

Kun je je hobby’s combineren met je werk?

Ja hoor, ik werk 3 dagen van 8:00 tot 17:00 uur en zo hou ik genoeg vrije tijd over voor mijn hobby’s.

Welke ambities heb je om door te groeien in je werk?

In onze praktijk is iedere dag anders en ik probeer elke dag weer meer dingen te leren en het praktisch te ervaren. Tegelijkertijd wil ik mijn studie gaan voortzetten zodat ik misschien in de toekomst kan doorgroeien tot preventie en paro-preventie assistente.

Kun je je droombaan omschrijven?

Droom en studeer ik nog verder dan word ik een goede tandarts!

Heb je nog iets leuk dat je wil delen met de lezers?

Ik heb mijn Nederlandse taal opleiding nog steeds niet helemaal afgerond dus aan het begin van mijn  opleiding was ik bang dat ik het niet aan zou kunnen. Met de hulp van mijn begeleidster van de Academie en de leerzame en duidelijke video’s kon het wel goed aan en ook afmaken. Ik ben er erg blij mee. Naast tandartsassistent worden is ook mijn Nederlandse taal verbetert!

Dankjewel Elnaz!

Meer informatie over studeren bij Academie Tandartsenpraktijk? Bekijk hieronder het aanbod voor de tandartsassistent of stuur ons een bericht met je vraag. Liever telefonisch contact of via whatsapp? Bel of stuur een bericht naar: 033-4451854