ACTP interview Petra FB 08
ACTP interview petra mobiel

Dag Petra, wil je wat over jezelf vertellen?

Hoi ik ben Petra en 57 jaar. Geboren in Amsterdam en vanaf mijn zesde jaar heb ik altijd gewoond in Purmerend. Ik kom uit een gezin met drie kinderen. Zelf heb ik twee kinderen, Renee van 29 en Bas van 27. Toen Renee en Bas jong waren zat ik bijna iedere dag van de week langs de tennisbaan of ik was op de manege. Dit vond ik zo leuk dat ik rond mijn 34ste zelf ben begonnen met paardrijden. Ik heb zelfs een aantal jaar mee gereden met een carrouselgroep en vijf jaar lang een verzorgpaard gehad. Ik ben  toen ook begonnen met tennissen en lessen volgen.

Na de Havo ben ik naar Schoevers gegaan in Amsterdam voor de opleiding directie secretaresse. Nog voordat ik examen had gedaan, werd ik al aangenomen bij een automatiseringsbedrijf in Amsterdam. Beetje bij beetje ben ik na een aantal bedrijven wat meer terechtgekomen in de financiële administratie. Ik heb toen besloten om hiervoor diploma’s te halen zoals het Praktijkdiploma Boekhouden en Moderne bedrijfsadministratie.


Jij bent werkzaam voor Academie Tandartsenpraktijk, wat doe je precies?

Ik doe sinds een jaar of 10 administratieve werkzaamheden voor Academie Tandartsenpraktijk. Dit houdt vooral in het bijhouden van de financiële administratie, zoals inkopen, verkopen, bankmutaties e.d. Om dit in goede banen te leiden, heb ik iedere week (telefonisch) contact met Gerard. Dat kan ook niet anders, want sinds juni 2022 wonen wij, mijn partner Robert, onze teckel Indy en ik in Spanje. Vanuit Spanje doe ik eigenlijk hetzelfde werk wat ik deed toen ik nog in Nederland woonde. Tijdens de Corona-periode werkte ik ook al een paar dagen vanuit huis en daardoor zijn we er achter gekomen dat het werk wat ik doe heel goed vanuit huis kan worden gedaan. En dus ook vanuit Spanje. En ik kan je vertellen mijn uitzicht hier is veel leuker dan in Nederland! Omdat ik ook de debiteurenbewaking doe, heb ik zo nu en dan ook contact met studenten. Als er problemen zijn met het betalen van opleidingsgelden of iemand wil een betalingsregeling, dan help ik ze daarmee verder.
Eens in de ongeveer twee maanden, als ik naar Nederland ga, kom ik ook altijd een dag naar kantoor. Het is wel leuk om je collega’s ook af en toe in levende lijve te spreken.

Heb je persoonlijk ook affiniteit met mondzorg?

Eigenlijk niet meer dan zelf naar de tandarts gaan. Meestal blijft dat bij een jaarlijkse controle. Angst voor de tandarts heb ik niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geen slechte ervaringen heb. Hier in Spanje moeten we deze maand ook op zoek naar een tandarts. Er zit een Nederlandse tandarts in Valencia. Misschien is dat wel zo handig, want zo goed Spaans spreken we ook weer niet.

Als je zelf een richting kon kiezen binnen de mondzorg, wat zou dat dan worden en waarom?

Ik denk dat het mij dan wel leuk lijkt om in de jeugdtandzorg te werken. Het lijkt mij leuk om peuters en jonge kinderen al jong te laten ervaren dat de tandarts helemaal niet eng is, maar juist heel belangrijk om ook later een mooi gebit te hebben en vooral te houden.

Wie zou jouw gedroomde patiënt zijn?

Als ik dan toch mag kiezen, dan zou ik onze 16-jarige teckel wel eens onder handen willen nemen. Ze is inmiddels te oud om de stress bij de dierenarts aan te kunnen, maar een goede poetsbeurt zou best fijn zijn ☺

Jij bent van de cijfers, is er een verschil in aantal studenten voor en na Corona crisis?

Zelf werk ik niet in aantallen maar in bedragen. Tijdens de Corona-periode was de Academie Tandartsenpraktijk toch in staat om opleidingen te verzorgen. Mede dankzij het grote aanbod E-Learning opleidingen konden studenten op afstand toch een opleiding volgen. Gelukkig zien we na de Corona-periode weer een toename van het aantal studenten en kunnen ze ook weer de klassikale en praktijklessen volgen in onze inmiddels prachtige eigen ‘praktijk’ in Woerden.

Je woont in Spanje, wat doe je daar naast het werken voor de Academie?

Naast het werk wat ik doe voor de Academie doen wij natuurlijk zoveel mogelijk leuke dingen hier in Spanje. Daarnaast houden we ons ook bezig met de verhuur van onze finca en ons appartement. We hebben een ruime finca op een half uur rijden van Valencia. Dit huis biedt ruimte aan maximaal zes personen. Vanaf april t/m oktober verhuren wij dit huis. In deze periode wonen wij in het appartement. Het tweepersoons appartement ligt aan een prachtige golfbaan op 20 minuten rijden van Valencia. Vanaf november t/m maart wonen wij in de finca en verhuren wij ons appartement. Het in- en uitchecken van al onze gasten doen wij zelf. We zorgen voor vers fruit, water, koffie en thee. De schoonmaak hebben we uitbesteed, wat ons goed bevalt.

Voor iedereen die het leuk vindt om onze huizen te bekijken of misschien eens een keer onze kant op te komen en te verblijven in één van onze huizen hieronder de linkjes.

https://www.micazu.nl/vakantiehuis/spanje/valencia/valencia-stad-/casa-naqui-25-min-van-valencia–34795/

https://www.micazu.nl/vakantiehuis/spanje/valencia/valencia-stad-/el-bosque-20-min-van-valencia–36695/

Wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en Spanje voor jou?

Het grootste verschil tussen Nederland en Spanje is natuurlijk het klimaat. De zomer duurt hier lang en de grijze regenachtige dagen zijn op twee handen te tellen. Verder merk je hier echt dat de mensen meer relaxed zijn, zich minder druk maken en daardoor ook minder agressie vertonen. Je neemt dat eigenlijk vanzelf over en dat is heel prettig. Aan de andere kant moet je soms ook wat meer geduldig zijn, maar gelukkig hebben we daar tijd genoeg voor ;-)

Kun je je hobby’s combineren met je werk?

Ja dat is hier geen probleem. Vooral omdat ik ook wat minder uren werk in de week. Een van onze nieuwe hobby’s hier is natuurlijk golfen. We hebben al een masterclass achter de rug, maar we moeten nog heel veel oefenen! Verder wandelen we veel en in de wintermaanden, als we in het appartement wonen, kunnen we ook naar de sportschool, tennissen of padellen. Verder vinden we het ook heerlijk om, vooral met mooi weer,  met onze e-steps door Valencia te crossen.

Heb je toekomstwensen?

Mijn wens voor de toekomst is uiteraard gezond blijven en dat ik zolang mogelijk op deze manier kan wonen in Spanje en remote kan werken voor de Academie.

Heb je nog iets leuk dat je wil delen met de lezers?

Ik wens iedereen die dit leest hele mooie en vooral gezellige feestdagen. Wees lief voor elkaar! En….wie weet tot ziens hier in Spanje!

Dankjewel Petra! 

Meer informatie over studeren bij Academie Tandartsenpraktijk? Bekijk hieronder het aanbod voor de tandartsassistent of stuur ons een bericht met je vraag. Liever telefonisch contact of via whatsapp? Bel of stuur een bericht naar: 033-4451854