Academie tandartsenpraktijk interview collega thea
Academie tandartsenpraktijk interview collega thea

Dag Thea, wil je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Thea en ik woon met mijn mannengezin, 2 zoons en echtgenoot in Blaricum. Ons gezin hebben we uitgebreid met 2 lieve energieke honden.

Jij hebt een mooie staat van dienst binnen de tandheelkunde. Wil je daar iets over vertellen? 

Als klein meisje wilde ik heel graag tandarts worden. Ik zat liever op de kleine stoel dan dat ik moest liggen op de behandelstoel. Dit is overigens nog steeds zo haha. Helaas heeft mijn studie een andere wending genomen maar mijn affiniteit met de tandheelkunde is altijd gebleven en ik heb mijn passie gevolgd. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar werkervaring binnen de mondzorg, o.a. als praktijk- en relatiemanager. Mijn praktische opleiding en ervaring op de werkvloer maken dat ik tijdens mijn huidige werkzaamheden veel inzicht in personeelssituaties heb.

Kun je iets vertellen over jouw relatie met de Academie? 

In 2003 ben ik mijn eigen bedrijf MORE Dental gestart en heb ik mij beziggehouden met het bemiddelen van personeel en het initiëren en organiseren van evenementen in binnen- en buitenland. Sinds 1 januari 2022 ben ik voor het werven & selecteren van personeel een samenwerking aangegaan met Academie Tandartsenpraktijk en ik denk dat wij nu na 6 maanden kunnen zeggen dat deze samenwerking succesvol is!

Ik houd mij bezig met het werven van kandidaten die zich willen omscholen naar een functie binnen de mondzorg. Ik doe de selectieprocedure en voer intakegesprekken. Tijdens lesdagen ben ik bij de Academie in Woerden om in contact te blijven met de kandidaten en ze persoonlijk beter te leren kennen. Na afloop, of al tijdens de opleiding, zoek ik een leuke baan voor ze bij een mondzorgpraktijk hun woonomgeving.

De eerste nieuwe tandartsassistenten en baliemedewerkers hebben hun opleiding bij de Academie inmiddels afgerond en ik heb ze bijna allemaal al aan een leuke baan geholpen. De betrokkenheid en de persoonlijke begeleiding die wij de deelnemers tijdens hun studie bieden, maakt onze samenwerking uniek.

Wat hoop je in de toekomst voor de tandheelkundige branche?

Ik spreek veel praktijkeigenaren en wat mij opvalt is dat zij, ondanks de enorme krapte op de arbeidsmarkt er nog niet van doordrongen zijn dat het momenteel het personeel is dat bepaalt of zij in de praktijk willen blijven of komen werken.

Assistenten zijn zich bewust van de krapte op de arbeidsmarkt en shoppen meer omdat zij weten dat een andere praktijk misschien een hoger percentage, meer salaris betaalt of volledige reiskosten vergoedt etc. Naar mijn mening zouden de algemene salarisrichtlijnen en de secundaire arbeidsvoorwaarden eens goed bijgesteld moeten worden om weer rust in de praktijken te krijgen. Al zal niet iedereen mij deze kritische opmerking in dank afnemen.

Waar ben je het meest trots op?

Op behaalde successen. Wanneer ik een tandarts, mondhygiënist, assistent of manager spreek waar ik jaren geleden een bemiddeling voor heb gedaan of iemand spreek die bij één van mijn evenementen is geweest en nog steeds tevreden en positief is, maakt mij dat blij en trots.

Zou ik je een baan aanraden in de mondzorg?

Ik zou iedereen die affiniteit heeft met de mondzorg, gemotiveerd & dienstverlenend is en een hoge mate van hospitality in zich heeft aanraden om te komen werken in de mondzorg. Werken binnen de mondzorg kan op zoveel verschillende manieren. Er zijn heel veel mogelijkheden bespreek- en haalbaar…. Bel mij maar en ik vertel je heel graag waar jouw kansen liggen!

Voor meer informatie over de mogelijkheden bel je mij op 06-48238988 of stuur een bericht met je vraag naar: dtdeleeuw@academietandartsenpraktijk.nl