Digitale boeken tandartsassistent

Bohn Stafleu van Lochem

Academie Tandartsenpraktijk werkt samen met de uitgever BSL. In het onderwijs maken gebruikt van digitale boeken. Samen met BSL maakten we een casestudy:

De uitdaging

Om een zo modern mogelijke opleiding te zijn en te blijven heeft Academie Tandartsenpraktijk een onderzoek gedaan naar de leerwensen van cursisten. Door interviews met cursisten en werkgevers en een emailonderzoek onder oud deelnemers brachten zij deze wensen in kaart. De belangrijkste conclusie is dat cursisten geen belemmeringen willen ervaren in de plek waarop ze leren. Ze willen overal kunnen leren; van de keukentafel, onderweg tot de stage/werkplek. Daarnaast is er een trend waarneembaar naar sneller onderwijs (compacte opleiding) en individueel onderwijs. Cursisten willen in een kort tijdbestek, in klein verband en op maat, klaargestoomd worden voor de praktijk.

De oplossing

Na het onderzoek is Academie Tandartsenpraktijk op zoek gegaan naar samenwerkingspartners die aansluiten bij hun nieuwe visie en doelstellingen. Centraal hierbij staat dat lesstof overal toegankelijk moet zijn, van goede kwaliteit is en herhaling oneindig mogelijk is. Met BSL Academy mbo AG heeft Academie Tandartsenpraktijk een goede oplossing gevonden.

Bekijk de Casestudy