Nog enkele plekken vrij voor de opleiding Preventie assistent te Purmerend | startdatum 12 maart

Ben je een jaar of meer werkzaam als tandartsassistent en wil je uitbreiding van je werkzaamheden in de praktijk dan hebben wij wat leuks voor jou.


De opleiding tot preventieassistent richt zich op zelfstandig werkzaam zijn en het voorkomen of stoppen van tandheelkundige problemen als gingivitis en parodontitis.

Je leert hoe deze ziektebeelden kunnen ontstaan en hoe je deze kunt behandelen. Na afronden van de opleiding kan je als preventieassistent mondhygiëne instructie geven, een PPS score bepalen, plaque en tandsteen verwijderen en fluoride-applicaties toepassen. De opleiding wordt in kleine groepen gegeven zodat er veel individuele aandacht is.
Tijdens de opleiding volg je praktijklessen waarin je oefent met echte patiënten die jij zelf meebrengt naar de les. Dit mogen familieleden of vrienden zijn. De theorielessen volg je thuis online op een moment waarop het jou goed uitkomt.
Na het, met een voldoende, afronden van het theorie en praktijkexamen, ontvang je een erkend diploma en kun je je laten inschrijven in het Register preventieassistenten.

Ben je niet in het bezit van het MBO4 diploma Tandartsassistent, maak je eerst een instaptoets waarvoor je moet slagen voordat je toegelaten wordt. Kijk op de website naar locaties waar de opleiding plaatsvindt.

Voor meer informatie klikt u op onderstaande links of neemt u contact met ons op via telefoonnummer (+ whatsapp) 033-4451854 

opleiding preventieassistent 2022