Project omschrijving

Sommige assistenten hebben in het verleden wel een opleiding gevolgd, maar hebben geen óf weinig aandacht besteed aan 4-handig assisteren. Voor deze groep, maar ook voor de meer ervaren assistenten, is deze module een uitkomst.

In deze module komen de volgende zaken aan bod: Hoe geef je zaken op een correcte manier aan, zodat je de tandarts maximaal ondersteunt? Welke principes liggen hieraan ten grondslag en hoe pas je deze effectief toe, zodat het werk soepel en gemakkelijk verloopt?  En wat zijn veelvoorkomende fouten en hoe voorkom je deze?

Indien je efficiënt en prettig wilt samenwerken is deze module een “must have” voor iedere praktijk. Deze module zal het werken voor de tandarts vereenvoudigen en het werk voor de assistent interessanter maken.

Details

Tandartsassistenten die 4-handig willen (gaan) werken en de fijne kneepjes van het assisteren willen leren.

Er is geen strikte toelatingseis voor deze module. Deze module is echter niet geschikt voor een startende tandartsassistent. De cursist moet al enige tijd ervaring hebben in een tandartspraktijk of de basis instapcursus van Dentallect doorlopen hebben. Het verdient aanbeveling na de demonstraties gelijk te gaan oefenen.

 

Per persoon kan de cursus gevolgd worden, indien gewenst kan in overleg een additionele cursus in de praktijk plaatsvinden.

De kosten per deelnemer bedragen €125,= per persoon. Vrijgesteld van B.T.W.

De cursus kan per cursist gestart worden, op elk gewenst moment. De cursus is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar. De cursus dient binnen 3 maanden afgerond te zijn.

 

Aan het eind van deze module is de cursist bekend met:

  • belangrijke principes van 4-handig werken.
  • de wijzen waarop instrumenten worden aangegeven.

 

De cursist volgt alle 11 de hoofdstukken achterelkaar. In deze hoofdstukken worden de aangeeftechnieken van instrumenten  gedemonstreerd en uitgelegd.

Aan het einde van de module krijgt de cursist na het succesvol afleggen van de toets het certificaat.
De toets kan herhaald worden, totdat de cursist tenminste 70% van de vragen goed heeft. Het systeem heeft grote vragenbanken waaruit de toetsen volgens toetsmatrijzen samengesteld worden.

 

 

De studiebelasting is afhankelijk van het kennis- en opleidingsniveau van de cursist. De totale studietijd zal variëren tussen de 2 en 4 uur.

 

De cursus kan op ieder moment gestart worden.

Inschrijven voor een opleiding: