Project omschrijving

Academie Tandartsenpraktijk

Autisme: niet altijd zichtbaar

‘Loop je met je hoofd in de wolken?’
‘Maar twee gaatjes? Nou, dat heb je ‘goed’ gedaan.’
‘Het kan 5 tot 10 minuten duren.’

Zomaar een paar uitdrukkingen waar jij misschien niet over na hoeft te denken. Figuurlijk taalgebruik, ironie of geen duidelijke eindtijd.
In tegenstelling tot jou, kunnen mensen met een vorm van autisme hier helemaal niets mee. Het leidt tot onzekerheid en frustratie, met soms angsten, blokkeren en boosheid als gevolg. Deze mogelijke gevolgen is waar jij tegenaan loopt in de praktijk. Terwijl je het vaak juist goed bedoelt en er alles aan wil doen om iemand op zijn of haar gemak te stellen, pakken je goede bedoeling soms averechts uit. Bij kinderen, maar óók volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum.

Onder de verzamelnaam Autisme Spectrum Stoornis (ASS) vallen verschillende vormen van autisme. Autistische stoornis, Syndroom van Asperger, PDD-NOS, Multiple complex Development Disorder (McDD), het Syndroom van RETT en Syndroom van Heller zijn allemaal vormen van autisme.

In deze workshop ga je meer inzicht krijgen in de uiteenlopende vormen van autisme, de do’s en dont’s en praktische handvaten. Dat is niet alleen heel prettig voor je patiënten, maar ook voor jezelf!

De workshop wordt gegeven op:

Inschrijven voor een opleiding:

Deze training sluit aan bij alle praktijk medewerkers die graag meer willen weten over – en beter om willen kunnen gaan met mensen binnen het autisme spectrum in de tandheelkundige praktijk.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie, het maximum is tien.

De kosten per deelnemer bedragen € 195,00. Vrijgesteld van B.T.W.

Leerdoelen van de cursus – Autisme: inzicht en gedrag.

Na afloop van de cursus ben je in staat om:

  • gedrag en de wijze van communiceren van mensen binnen het autistisch spectrum te herkennen.
  • de eigen wijze van communicatie af te stemmen op de doelgroep.
  • relevante aanpassingen door te voeren ter bevordering van de (tandheelkundige) behandeling bij mensen binnen het autistisch spectrum.

Programma indeling – Workshop Autisme: Inzicht & Gedrag

De cursus duurt 1 dagdeel

Docent

Marlène van Kuyk is docent in hard en nieren. In haar carrière als docent Nederlands en Communicatie heeft Marlène ervaring in het primair, middelbaar en hoger onderwijs. Speciaal aandachtsgebied is leerlingen & studenten met aandoening in het autistisch spectrum. Als docent & ervaringsdeskundige verzorgt Marlène een inspirerende workshop over Inzicht & Gedrag bij autisme.

Studiebelasting – Workshop Autisme: Inzicht & Gedrag

1 dagdeel

Inschrijven voor een opleiding:

[printfriendly]