De opleiding Basis Tandartsassistent vormt de basis voor personeelsleden in de tandartspraktijk. In deze modulen worden de basisbeginselen bijgebracht: aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:

 • Tandheelkundige terminologie
 • Anatomie & Pathologie
 • Praktijkuitrusting
 • Tandheelkundige materialen.
 • Professionele beroepshouding

De modules zijn te gebruiken om de basiskennis mee op peil te brengen of als een stevig nieuw fundament voor de startende tandartsassistent.

Deze opleiding is zeer geschikt om in korte tijd een een basis opleiding af te rondom. Na deze opleiding kan de deelnemer binnen de praktijk verder geschoold worden of zijn of haar kennis uitbreiden naar gelang de werkzaamheden daarom vragen.

Overweegt u te gaan werken in de tandheelkundige branche? Dan biedt deze opleiding u een goede start!

Details

 • Medewerkers die nieuw zijn binnen de tandheelkunde en algemene kennis behoeven vanwege de functie die zij gaan uitoefenen, zoals een receptionist of office manager.
 • Tandartsassistenten die hun kennis op peil willen brengen.
 • Tandartsen van buitenlandse komaf die vertrouwd willen raken met de Nederlandse terminologie.

 

Per persoon kan de cursus gevolgd worden, indien gewenst kan in overleg een additionele cursus in de praktijk plaatsvinden.

De kosten per deelnemer bedragen €295,= per persoon. Vrijgesteld van B.T.W.
Additioneel kunt individuele les afspreken, de kosten voor 1 les zijn € 75,=, vrijgesteld van B.T.W.

De cursus kan per cursist gestart worden, op elk gewenst moment. De cursus is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar. De cursus dient binnen 3 maanden afgerond te zijn.

De cursist:

 • heeft voldoende kennis van de anatomie van het gebit om als assistent te kunnen functioneren.
 • heeft voldoende kennis van tandheelkundige pathologie en tandletsels om als assistent goed te kunnen functioneren.
 • is bekend met tandheelkundige terminologie en is in staat deze zelf ook te gebruiken.
 • is bekend met de praktijkinrichting en de praktijkapparatuur.
 • is bekend met de meest voorkomende instrumenten en materialen binnen de tandartspraktijk.

Programma indeling

De opleiding bestaat uit 4 modules (2 theoriemodules en 2 praktijkmodules. ). Een voor worden de modules gevolgd. De praktijklessen zijn in een echte tandartspraktijk opgenomen en zijn volledig praktijkgericht. Iedere module is opgebouwd uit een aantal hoofstukken. In totaal bestaat het pakket uit 38 hoofstukken.

Syllabus

Indien de cursist beschikt over een abonnement van de uitgever BSL, kan deze gebruikt worden op de gerelateerde literatuur te raadplegen. In de modules wordt verwezen naar boeken vanb deze uitgever. Tegen meerprijs kunt u het boek aanschaffen, of anders een abonnement afsluiten bij BSL.

Examen

Aan het einde van iedere module kan de cursist na het succesvol afleggen van de toetsen het certificaat aanvragen. De toetsen kunnen herhaald worden totdat de cursist tenminste 70% van de vragen goed heeft. Het systeem heeft grote vragenbanken waaruit de toetsen volgens toetsmatrijzen samengesteld worden.

De studiebelasting is afhankelijk van het kennis- en opleidingsniveau van de cursist. De totale studietijd zal variëren tussen de 16 en 32 uur.

Dit betreft een e-Learning cursus en kan op elk gewenst gestart worden. Klik hieronder op Inschrijven en doorloop de gehele inschrijfprocedure.

Inschrijven voor een opleiding: