fissuurlak wpcf 99x99 e1542324004448

Röntgendiagnostiek is een niet weg te denken onderdeel binnen de tandheelkunde. Voor tandartsen, orthodontisten of specialisten die het maken van röntgenfoto’s willen delegeren aan hun assistenten of receptionisten is het noodzakelijk dat er extra scholing is. Naast een basis opleiding röntgenopnamen maken, biedt Academie Tandartsenpraktijk diverse nascholingsmogelijkheden.

De Richtlijn Tandheelkundige Radiologie stelt dat bij het gebruik van röntgenstraling deze, waar mogelijk, beperkt moet worden. Tevens dient er optimaal gebruik gemaakt te worden van de verkregen inzichten op de opname. Oftewel, elke opname moet idealiter perfect zijn.

Vaak blijkt uit de praktijk dat opname niet geheel correct zijn. Richtlijnen accepteren een percentage heropnamen van 10% bij tandheelkundige röntgenopnamen. Het percentage heropnamen ligt in de praktijk vaak hoger.

Wij bieden jou:

Een inhoudelijke cursus met veel ruimte voor interactie waarin we de randvoorwaarden van een juiste OPT-opname bespreken. Tevens ben je in staat om eventuele afwijkingen van de opname te herkennen en deze te vertalen naar een correctie of aanpassing. Met als doel om direct een correcte OPT opname te maken.

Wij verwachten van jou:

Een actieve leerhouding waarin je bereid bent kennis tot je te nemen en je eigen kennis te delen. Nadien kun je in jouw eigen praktijk jouw kennis overdragen.

Deze cursus is uitermate geschikt als nascholing in het kader van de 5-jaarlijkse scholingsplicht voor diegene die gedelegeerd röntgenopnamen maakt in de orthodontie- of tandheelkundige praktijk. Het is zeer effectief om deze cursus met het hele team in de eigen praktijk te volgen. Eigen opnamen kunnen dan worden ingebracht in de cursus.

Deze training vindt plaats op:

Inschrijven voor een opleiding:

Tandartsassistenten, receptionisten en andere medewerkers die in opdracht van de orthodontist of tandarts OPG-opnamen maken. Het is noodzakelijk dat de deelnemer regelmatig OPG-opnamen maakt.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie, het maximum is 12.

De kosten per deelnemer bedragen € 245,00. Vrijgesteld van B.T.W.