infection 150x150 e1487780704413

Infectiepreventie audit,

Bij visitaties, stellen visiteurs bijna altijd vast dat het kennisniveau van medewerkers binnen de tandheelkunde op het gebied van infectiepreventie niet toereikend is. Wat wel, of niet kan, weten medewerkers in een mondzorgpraktijk veelal niet. Daarnaast is het ook vaak onbekend hoe deze zaken het beste georganiseerd kunnen worden. Na enige jaren werken treedt in de praktijk blindheid op voor verkeerde gewoonten. Ook is het lastig zijn om lang bestaande patronen bij medewerkers te veranderen.

Om infectiepreventie goed binnen de praktijk te beoordelen of te implementeren heeft Academie Tandartsenpraktijk in samenwerking met de Dentallect een speciale audit en een aansluitend programma ontwikkeld waarin men het geheel of slechts enkele onderdelen van het programma kan afnemen.

De audit en het aansluitende programma hebben als doel infectiepreventie zo goed mogelijk op orde te brengen binnen uw praktijk.

Toetsing op infectiepreventie is een van de vier hoofdthema’s in het toezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Naast infectiepreventie besteed de inspectie sinds 2017 extra focus op regels voor röntgenfoto’s. Ook hier biedt Academie Tandartsenpraktijk scholing voor aan.

Details

Praktijken in mondzorg die een extra controle wensen betreft de invulling van infectie-preventie in de praktijk.

 

Tijdens de audit worden er gedurende een dagdeel maximaal 3 behandelaars betrokken bij de audit.

De presentatie is voor het gehele team.

 

De kosten per audit bedragen €2100,=.

Inbegrepen zijn: de audit, rapport en plenaire presentatie. Exclusief reis- en evt. parkeerkosten van de auditor.

Voor elke audit wordt een individuele afspraak ingepland. Neem daarom contact op om uw interesse kenbaar te maken.