Bijscholing wordt steeds belangrijker, voor de preventieassistent zijn een aantal speciale modules ontwikkeld. “Preventie module 2”
Instrumentatie voor de preventieassistent, is de tweede in een reeks van vijf.
Mevrouw Voet geeft ons een overzicht van de verschillende instrumenten die bij preventiewerkzaamheden gebruikt worden. Welke instrumenten zijn het nu precies? Wat is het verschil tussen een scaler en een curette en hoe gebruik je deze instrumenten nu? Hoe zit het met het slijpen hiervan? Al deze onderwerpen passeren de revue. Hiernaast worden er veel tips gegeven.
Informatie over de volledige opleiding Preventieassistent is te vinden via deze link.
Cursusinhoud:
De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
- Functies van cofferdam
- Hulpmiddelen en cofferdam
- Cofferdam aanbrengen
- Cofferdam verwijderen
- Complicaties bij verwijderen
- Oefeningen
Leerdoel
Aan het einde van deze module ben je bekend met:
- de verschillende instrumenten voor gebitsreiniging.
- de methode van handmatig slijpen.
- instrumentatietechniek van scaler en curette.
PROGRAMMA INDELING
Eerst volg je de lessen van de module, de module bestaat uit verschillende hoofdstukken. Alle hoofdstukken kun je herhalen zolang de cursus geactiveerd is.
SYLLABUS
Indien de cursist beschikt over een abonnement van de uitgever BSL, kan deze gebruikt worden op de gerelateerde literatuur te raadplegen. Tegen meerprijs kunt u het boek aanschaffen, of anders een abonnement afsluiten bij BSL.
EXAMEN
Aan het einde van de module kan de cursist na het succesvol afleggen van de toets het certificaat aanvragen. De toetsen kunnen herhaald worden totdat de cursist tenminste 70% van de vragen goed heeft. Het systeem heeft grote vragenbanken waaruit de toetsen volgens toetsmatrijzen samengesteld worden.
STUDIEBELASTING
De studiebelasting is afhankelijk van het kennis- en opleidingsniveau van de cursist. De totale studietijd zal variëren tussen de 3 en 4 uur.
Dit betreft een e-Learning cursus en kan op elk gewenst gestart worden.