Opleiding OrthodontieassistentWerk jij als assistent in een orthodontiepraktijk of bij een tandarts waar ook orthodontiebehandelingen worden uitgevoerd? Heb jij al enige ervaring in het assisteren? Ben jij leergierig en lijkt het je leuk en zinvol daar nóg meer over te weten? Volg dan bij Academie Tandartspraktijk de opleiding Orthodontieassistent. Dé opleiding voor meer verdieping en extra vaardigheden als orthodontieassistent. De theorie en praktische oefeningen zijn er op gericht dat je inzicht krijgt in de uitwerkingen van de handelingen die jij uitvoert.

Effectieve & afwisselende opleiding Orthodontieassistent

Theorie en praktijk wisselen elkaar af: De lessen zijn erop gericht dat jij als assistent op een effectieve manier de behandelaar leert ondersteunen tijdens alle fases van de orthodontiebehandeling. Je krijgt les van ervaren docenten die zorgen voor een koppeling met de praktijk.

Praktijklessen: Je krijgt praktijklessen in ons goed uitgeruste praktijklokaal, met 4 behandelstoelen. De praktische oefeningen doe je op een fantoom. Je oefent met verschillende opstellingen.

Persoonlijke aandacht: Je werkt in kleine groepen met veel individuele begeleiding van ervaren docenten.

Thema’s tijdens het theoretische deel: In de theorielessen van de opleiding Orthodontieassistent worden onder andere de volgende thema’s behandeld: orthodontische afwijkingen en oorzaken, diagnose stellen en het behandelplan en biomechanica van tandverplaatsing. Ook krijg je uitleg over alle soorten apparatuur, materialen en hulpmiddelen.

Thema’s tijdens het praktisch deel: In het praktijkgedeelte van de opleiding Orthodontieassistent leer je hoe je informatie verzamelt voor de diagnose en het behandelplan: het maken van portret- en mondfoto’s, röntgenfoto’s, het tracen en het maken van afdrukken. Tevens leer je hoe je onderdelen van het behandelplan uitvoert: het plaatsen van vaste apparatuur en het aanbrengen en verwijderen van onder meer banden, brackets, bogen, ligaturen en retentiedraden. Ook leer je het gebruik van typodont om de beweging en het inligeren van bogen te kunnen vervolgen.

Heb je nog niet zoveel ervaring maar wil je wel meer over orthodontie weten, volg dan eerst onze 3 daagse cursus “De basis over brackets en bogen”.

Klassikale opleiding start in:

Inschrijven voor een opleiding:

Neem je deel aan deze opleiding dan kun je STAP subsidieaanvragen. Indien je STAP subsidie aanvraagt moet je er rekening mee houden dat mogelijk jou start datum aangepast moet worden. Hiervoor stellen we dan een individueel plan op.

Deelnemer aan de opleiding Orthodontieassistent zijn assistenten uit de orthodontische of algemene praktijk. Het is aan te bevelen enkele jaren werkervaring te hebben als (tandarts)assistent.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de locatie, het maximum is 10.

De kosten per deelnemer bedragen € 3.095,00. Vrijgesteld van B.T.W.