Opleiding PreventieassistentEEN MOOIE & ZINVOLLE AANVULLING OP JOUW VAK

Ben jij een ervaren tandartsassistent die zich graag blijft ontwikkelen? Zoek je extra uitdaging in je vak of word je door je praktijkhouder gestimuleerd een opleiding te volgen? Denk dan eens aan de opleiding Preventieassistent bij Academie Tandartspraktijk. In deze opleiding leer je van alles om als erkend preventieassistent zelfstandig te kunnen gaan werken, waaronder PPS-score bepalen, mondhygiëne-instructie geven, plaque en tandsteen verwijderen en fluorideapplicaties toepassen.

Praktische & interactieve opleiding

Bij ons word je opgeleid tot een bekwame en zelfstandig werkende preventieassistent. Je krijgt een praktisch gerichte en interactieve opleiding en begeleiding van deskundige docenten uit het werkveld die graag hun kennis en ervaring met jou delen. We stimuleren jou om naast de lessen te oefenen in je eigen praktijk.

 • Heldere praktijklessen: Op onze vestiging in Woerden krijg je les in ons goed uitgeruste praktijklokaal. Hierin vind je alles zoals in de tandartspraktijk, inclusief 4 behandelstoelen.
 • Intensieve begeleiding: Je werkt in kleine groepen van maximaal 4 medecursisten, in intensieve en praktische lessen waarin je goed wordt begeleid.
 • Voordelen van e-learning: Een uitgebreid pakket e-learning modules geeft jou een theoretische basis op hoog niveau. Het is een systematische opleiding, met een aantal voordelen. Zo kun je op relatief eenvoudige wijze lesvideo’s en toetsen herhalen. Een ander voordeel is dat je in je eigen tijd kunt studeren en voorbereid naar de les kunt komen.
 • Instaptoets & examen: Je start met een instaptoets en sluit de opleiding af met een theorie- en een praktijkexamen.

Preventie en mondhygiëneRegister preventieassistent

Preventie en mondhygiëne richt zich op het voorkomen van tandheelkundige problemen.
Het gaat met name om gingivitis en parodontitis:

 • inzicht in het ontstaan
 • herkennen en in kaart brengen
 • voorkomen dan wel stoppen

Register preventieassistenten

De opleiding is erkend door het Register preventieassistenten. Na de opleiding kan de cursist worden ingeschreven in het register preventieassistenten. Kosten voor inschrijving worden apart in rekening gebracht. Het register preventieassistent heeft een brochure uitgebracht.

academie tandartsenpraktijk en register preventieassistenten
Klassikale opleiding start in:

Inschrijven voor een opleiding:

  Opleiding in eigen praktijk:

  De kosten per deelnemer bedragen €3095,- per persoon. Vrijgesteld van B.T.W.
  Inschrijfkosten à €50,- voor register preventieassistent worden apart gefactureerd.

  Voor een individuele opleiding geldt een toeslag.

  Tandartsassistenten met werkervaring als stoelassistent, met tenminste 1 jaar werkervaring na het afronden van de opleiding tandartsassistent.

  Tandartsassistenten met werkervaring als stoelassistent. Om toegelaten te worden tot de Opleiding Preventieassistent dien je de instaptoets met goed gevolg af te ronden en dien je minimaal 2 jaar werkervaring te hebben of dien je in het bezit te zijn van  MBO4 diploma tandartsassistent met 1 jaar werkervaring Voorafgaand aan de instaptoets kan gevraagd worden een kopie diploma Tandartsassistent niveau 4 op te sturen.

  Per persoon kan de cursus gevolgd worden. Groepsgrootte is maximaal 5 personen.