Professionele beroepshouding

Een professioneel beroepshouding blijft het visitekaartje van de praktijk en het fundament van een goede en prettige praktijkvoering. Op een boeiende en enthousiaste wijze weet Marjo Riebergen ons bij te brengen wat een professionele beroepshouding is. Door haar rijke verleden en de ervaring met het opleiden van assistenten weet zij deze modules met veel praktijkvoorbeelden tot leven te brengen zodat deze essentiële informatie gemakkelijk beklijft. Deze module is een must-do voor alle medewerkers binnen de tandartspraktijk.

Module Werkbegeleiding:

Regelmatig krijgen we in de praktijk met nieuwe medewerkers te maken. Soms betreft het een stagiaire, soms een nieuwe medewerker. In alle situaties wil men graag een veilig en verantwoord inwerktraject met een goed opleidingsrendement.

Hoe men dit goed organiseert en hoe men tot voorspelbare resultaten komt, leert men in deze module.

Module “Werken aan je ontwikkeling:

In deze compacte mini-module wordt uiteengezet hoe je effectief aan je ontwikkeling kunt werken. Besproken wordt een methode om te inventariseren waar hiaten zitten. Hoe je effectief met doelen kunt werken en hoe je je resultaten goed kunt evalueren.

Dit pakket bestaat uit totaal drie modulen. Hier zullen waarschijnlijk in de toekomst nog een aantal micro-modulen aan toegevoegd worden.

Details

Tandartsassistenten, receptionisten, officemanagers en andere medewerkers in de tandartspraktijk. Er is geen toelatingseis voor deze module.

Per persoon kan de cursus gevolgd worden, indien gewenst kan in overleg een additionele cursus in de praktijk plaatsvinden.

De kosten per deelnemer bedragen €125,= per persoon. Vrijgesteld van B.T.W.

De cursus kan per cursist gestart worden, op elk gewenst moment. De cursus is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar. De cursus dient binnen 3 maanden afgerond te zijn.

Leerdoelen

Aan het einde van deze module is de cursist bekend met:

  • de wijze waarop men zich binnen een tandartsenpraktijk presenteert met betrekking tot een verzorgd uiterlijk, persoonlijke hygiëne en taalgebruik.
  • wat een professionele beroepshouding is en welke aspecten hier deel van uitmaken.
  • wat een integere en ethische houding is.
  • de wijze waarop je de werkbegeleiding voorbereidt en geeft.
  • de wijze waarop je jezelf effectief kunt evalueren, hoe je doelen stelt en hoe je aan je ontwikkeling werkt.

Programma indeling

De cursist volgt alle hoofdstukken achterelkaar.

Syllabus

Voor deze module is geen syllabus beschikbaar. Binnen de modules wordt wel verwezen naar externe bronnen.

Examen

Aan het einde van de module krijgt de cursist na het succesvol afleggen van de toets het certificaat. De toets kan herhaald worden, totdat de cursist tenminste 70% van de vragen goed heeft. Het systeem heeft grote vragenbanken waaruit de toetsen volgens toetsmatrijzen samengesteld worden.

De studiebelasting is afhankelijk van het kennis- en opleidingsniveau van de cursist. De totale studietijd zal variëren tussen de 3 en 6 uur.

Klik hieronder op Inschrijven en doorloop de gehele inschrijfprocedure.

Inschrijven voor een opleiding: