conversation

Als receptiemedewerker in een mondzorgpraktijk functioneer je zowel voor als achter de schermen als duizendpoot. Naast persoonlijk contact met patiënten, help je de tandarts met alle mogelijke administratie in de praktijk. De werkzaamheden aan de receptie staan tijdens de opleiding vanzelfsprekend centraal. Tandheelkundige basiskennis en kennis over de gezondheidszorg in Nederland kan niet ontbreken.

Deze opleiding bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Receptiemedewerker in een mondzorgpraktijk
  2. Tandheelkundige basiskennis

Onderdeel 1: Receptie werkzaamheden in de praktijk

Op systematische wijze wordt inzichtelijk gemaakt wat receptiewerkzaamheden in een mondzorgpraktijk zijn. In ruim 60 (korte) hoofdstukken komen alle werkzaamheden die relevant zijn aan bod. Behandeld worden o.a.: een professionele beroepshouding, het patiëntendossier, agenda beheer en verwerken van e-mail en post.
Daarnaast komen financiële aspecten aan de orde als begrotingen, declaratiesystemen en het verwerken van betalingen.
Belangrijke thema’s als timemanagement, klachtenafhandeling en ook klantvriendelijkheid komen zeker aan bod. Ook tandartsassistenten kunnen deze opleiding volgen zodat zij op alle posities in de praktijk ingezet kunnen worden.

Onderdeel 2: Tandheelkundige basiskennis

Dit onderdeel is zodanig opgesteld dat het zeer toegankelijk is voor medewerkers zonder tandheelkundige achtergrond. Om de mondzorgpraktijk goed van dienst te zijn, is deze basiskennis wel noodzakelijk.
Er wordt relevante kennis overgedragen om goed te functioneren en vragen van patiënten op de juiste wijze te beantwoorden.

Details

Startende receptionisten en tandartsassistenten.

Voor deze opleiding geldt geen minimum of maximum aantal deelnemers.

Kosten voor deze opleiding bedragen €675,- per persoon en zijn vrijgesteld van BTW.

U kunt starten op ieder gewenst moment. De cursus is 24/7 en 3 maanden volledig beschikbaar.

Deel bericht: