OVER ONS

/OVER ONS
OVER ONS2018-04-18T11:11:55+00:00

Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen en bijscholing in mondzorg, waaronder voor assistenten. Goed opgeleide assistenten kunnen de tandarts op steeds meer gebieden bijstaan. De mogelijkheden voor een assistente om zelfstandig (deel)behandelingen uit te voeren, staan beschreven in de wet BIG. De assistente dient dan te beschikken over goede praktische vaardigheden en theoretische kennis. Beide aspecten komen uitgebreid aan bod in de opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk.


OPLEIDINGSNIVEAU

De lesstof is op het niveau van MBO-4.

DOCENTEN

De docenten zijn ervaren tandartsen, specialisten, mondhygiënisten en praktijkmedewerkers. Voor sommige opleidingen worden specialisten ingehuurd.

KWALITEIT VAN ONDERWIJS

Wij vinden het van belang dat de kwaliteit van het onderwijs continue wordt verbeterd. Wij zoeken hierbij altijd naar vernieuwing die waarde kan voegen. Zo wordt kwalitatief hoogwaardige e-Learning ingezet waar deze een positieve bijdrage kan hebben op het leerproces. Aansluiting op doelgroepen is van essentieel van belang, evenals de kwaliteit van de docenten.

SAMENWERKINGSPARTNER: DENTALLECT

2015-11-03_23h38_09
Academie Tandartsenpraktijk werkt samen met Dentallect. Dentallect ontwikkeld eLearning onderwijs voor tandheelkunde. Academie Tandartsenpraktijk onderschrijft de pijlers van Dentallect.

REGISTER PREVENTIEASSISTENTEN

Register Preventiesassistenten 300
Onze opleiding preventie assistent is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten. Het register Preventieassistenten is het onafhankelijke, openbare certificatenregister van preventieassistenten in Nederland. Het is tevens een register van cursussen Preventieassistent die voldoen aan de kwaliteitseisen uit de sector.

Q-KEURMERK

 QLogo2008
De opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk voor bij- en nascholing in de tandheelkunde.

MONDZORGREGISTER 

MRbeeld
Per 1 oktober 2013 is het Mondzorgregister gestart. Academie Tandartsenpraktijk geeft de namen van de deelnemers na afloop van een opleiding door aan het Mondzorgregister. Cursisten kunnen zich hier aanmelden bij het Mondzorgregister. Aanmelden is kosteloos tot 1 januari 2016, hierna €25,= per jaar.

CRKBO 

CRKBO_Instelling
Academie Tandartsenpraktijk staat geregistreerd bij CRKBO. Deze registratie geeft ons een BTW-vrijstelling. Uw voordeel is dat wij geen BTW hoeven te rekenen aan.

Socialmedia:

Onze locatie:

Belangrijke documenten: