Goed opgeleide assistenten kunnen de tandarts op steeds meer gebieden bijstaan. Academie Tandartsenpraktijk verzorgt opleidingen en bijscholing in mondzorg. We doen dat door al onze opleidingen zo te ontwikkelen dat er een gedegen achtergrond gecreëerd wordt, er direct praktische verbinding is bij de dagelijkse werkzaamheden en dat de leerstof continue herhaald kan worden.

Scholing vindt plaats op onze eigen locaties of in de eigen praktijk. Opleidingsduur kan variëren van een uur tot meerdere dagen. In samenwerking met Dentallect biedt Academie Tandartsenpraktijk ook de mogelijkheid om een wettelijk erkend mbo-4 diploma tandartsassistent te behalen.

Opleidingsniveau

De lesstof is op het niveau van MBO-4.

Docenten

De docenten zijn ervaren tandartsen, specialisten, mondhygiënisten en praktijkmedewerkers. Voor sommige opleidingen worden specialisten ingehuurd.

Kwaliteit van onderwijs

Wij vinden het van belang dat de kwaliteit van het onderwijs continue wordt verbeterd. Wij zoeken hierbij altijd naar vernieuwing die waarde kan voegen. Zo wordt kwalitatief hoogwaardige e-Learning ingezet waar deze een positieve bijdrage kan hebben op het leerproces. Aansluiting op doelgroepen is van essentieel van belang, evenals de kwaliteit van de docenten.

Samenwerkingspartner: Dentallect

Academie Tandartsenpraktijk werkt samen met Dentallect. Dentallect ontwikkelt e-Learning onderwijs voor tandheelkunde. Academie Tandartsenpraktijk onderschrijft de pijlers van Dentallect.

Register preventieassistenten

Register preventieassistenten

Onze opleiding preventie assistent is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten. Het register Preventieassistenten is het onafhankelijke, openbare certificatenregister van preventieassistenten in Nederland. Het is tevens een register van cursussen Preventieassistent die voldoen aan de kwaliteitseisen uit de sector.

CRKBO

Academie Tandartsenpraktijk staat geregistreerd bij CRKBO. Deze registratie geeft ons een BTW-vrijstelling. Uw voordeel is dat wij aan u geen BTW hoeven te rekenen.

Q-keurmerk

De opleidingen van Academie Tandartsenpraktijk zijn geaccrediteerd met het Q-keurmerk voor bij- en nascholing in de tandheelkunde.

Mondzorgregister

Per 1 oktober 2013 is het Mondzorgregister gestart. Academie Tandartsenpraktijk geeft de namen van de deelnemers na afloop van een opleiding door aan het Mondzorgregister. Cursisten kunnen zich hier aanmelden bij het Mondzorgregister. Aanmelden is kosteloos tot 1 januari 2016, hierna €25,= per jaar.

Socialmedia:

Onze locatie:

Belangrijke documenten: